fredag den 9. april 2010

Los AngelesTur til Hollywood m.v

Torsdag havde vi besluttet os for at køre en tur til Hollywood, der var lige nogle stjerner vi skulle se på. GPS'en fandt hurtigt en vej ind til The walk of fame, den viste os vej gennem nogle fine kvarterer og vi fik set lidt af LA. Da vi så kom til The walk of fame skulle vi kigge os om efter en parkeringsplads, men det var ikke noget problem, da der var mange parkeringskældre.
Derefter gik vi en tur ned af gaden, med næsen nede i jorden, vi så en masse navne vi kendte, men også en del vi ikke genkendte. Vi kom også forbi Kodak Theatre det er flot og enormt stort. Kodak Theatre er der hvor Oscar festen bliver afholdt. Christopher og jeg var inde og gå ned af trappen som var vi celebrities. Der lå nogle ret dyre butikker inde i bygningen.

Bagefter gik vi videre ned af gaden, der var jo også en lille cache der skulle findes, endnu en virtual som vi har haft stor fornøjelse af at tage herovre.

Vores frokost indtog vi udenfor en Fresh & Easy butik, som er blevet vores foretrukket indkøbssted, de har dejlige friske varer og specielt Deres frugt og grønt afdeling er vi glade for. Her var der sat en masse borde op, så vi købte noget brød, pålæg og frugt i butikken og nød det udenfor.

Bagefter kørte vi til Griffin Observatory. Vi havde fået anbefalet dette sted, da man herfra har en fantastisk syn ud over LA og ikke mindst et godt kig til The Hollywood Sign. Vi havde fået at vide at det var bedst at komme om aftenen, da det er helt utroligt smukt med lys over byen, men det var også fint at se byen i dagslys. Observatoriet ligger helt oppe på et bjerg og der var en lang og snoet vej derop. Der holder biler i vejkanten fra halvt oppe af bjerget til toppen. Åh nej skal vi nu til at bestige bjerge igen, vi tager chancen og kører helt op, om ikke andet må vi vende og kører ned igen. Her er heldet så med os, ligesom vi kommer er der en bil der bakker ud og vi får p-plads på første parket. Vi fik kigget på byen og det berømte skilt og vi fik også været inde og vende i Griffin Observatory, men det fik vi ikke så meget ud af når alt stod skrevet på engelsk, heldigvis kostede det gratis at komme ind, så vi gik efter kort tid.

På vejen ned ser vi en coyote/prærieulv, den kommer gående midt ude på vejen og ser ikke ud til at være bange for mennesker. Desværre når vi ikke at fotograferer den, da vi har en bil efter os.

Bagefter har vi planer om at køre til Santa Monica Pier, nu er trafikken ved at blive tæt, specielt inde i byen. Vi kommer til at køre i et område med mange kinesiske/korianske butikker. Vi er glade for sikkerheden i bilen, der gør at dørene låser automatisk når man kører, syntes det virkede som et lidt skummelt sted. Ude på motorvejen glider trafikken bedre og vi kommer til Santa Monica. Vi finder hurtigt en p-plads i et parkeringsanlæg, og begiver os ned på stranden. Her er en livlig aktivitet af folk der kører på cykel på cykel/gåstierne langs vandet, folk der spiller beachvolly og udøver andet sport. Vi skal finde en cache her, det viser sig at man skal henvende sig i en butik hvor man lejer cykler og give dem et kodeord for at få cachen udleveret. Jeg føler mig lidt dum da jeg går over og siger den magiske sætning, men vi får udleveret kassen.

Bagefter går vi op på molen, der er mange forretninger og spisesteder og der er et tivoli længest ude på molen. Vi sætter os og får en is(de danske is smager nu bedre) og da vi skal til at gå møder vi nogle danskere som vi får en snak med. Bagefter går vi ud til det lille tivoli, Christopher og jeg skal selvfølgelig prøve ruchebanen. Her er mange boder hvor man kan vinde bamser, Christopher vil gerne prøve, men vi siger nej. Tænk om man vandt en kæmpe bamse man ikke kan have med hjem i kufferten.

Havde planer om aftensmad her i Santa Monica,men man må kun holde parkeret hvor vi gør til klokken seks, og tiden er løbet fra os, så vi må finde på noget andet. Vi begiver os hjemaf, turen burde kun tage 25 min., men der er tæt tæt trafik på motorvejen og vi kører i en kø der knap flytter sig i 5 km, det tager meget lang tid. Her efter skal vi skifte motorvej og her glider trafikken lidt bedre, men vi kører stadig i kø. Efter endnu 12 km. løsner køen op og vi kan komme hjemaf.

Vi finder en restaurant ca. 3 km fra hotellet. Rocky cola cafe hedder den og alt er holdt i coca colas røde farver. Maden er ok, vi får T-bone steak, som er kæmpestore og vi kan ikke spise op.

Vejret har idag været godt, solskin og ca. 26 grader.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar